Een beukenhaag als afscheiding om de tuin

Een beukenhaag als afscheiding om de tuin

Een beukenhaag als afscheiding om de tuin

14 februari 2023
 Categorie├źn:
Huis & tuin, Blog


Als je op zoek bent naar een afscheiding voor de tuin, dan kan je kiezen voor een schutting, een hek of een heg. Wil je graag een groen uitzicht, dan kan een beukenhaag of een haagbeuk een goede keuze zijn. Deze planten worden vaak door elkaar gehaald, maar hebben een aantal verschillende eigenschappen.

Privacy in de tuin
Als je een huis hebt gekocht met een tuin, dan is het begrijpelijk dat je wil genieten van deze tuin. Ligt je tuin naast een drukke weg, een fietspad of een stoep, dan kunnen mensen gemakkelijk de tuin in kijken. Dit maakt het niet gemakkelijk om te genieten van rust en privacy op jouw eigen plekje. Het plaatsen van een afscheiding kan dan helpen. Je kan hierbij denken aan een dichte schutting, een hek of een heg.

Kies je voor een schutting of een hek, dan kies je voor een stevige afscheiding. Deze afscheiding heeft echter wel een minder natuurlijke look dan een heg. Houd je van een groen uitzicht, dan past een heg wellicht beter bij jouw tuin. Een hovenier kan advies geven over een geschikte heg. Vaak wordt gekozen voor een haagbeuk of een beukenhaag.

Een schutting of een hek
Wil je volledige privacy, dan kan je denken aan het plaatsen van een schutting of een dicht hek. Schuttingen en hekken zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten. Wil je een meer natuurlijke uitstraling, dan kan je kiezen voor een houten schutting. Kies je voor een strakke look, dan is een schutting van staal of beton geschikt.

De haagbeuk
Een haagbeuk is een plant die in het najaar alle bladeren verliest. Hierdoor heb je in de winter wat minder privacy in de tuin. Een haagbeuk heeft groene bladeren en kan op een redelijk natte grond staan, waardoor de plant geschikt is voor een plaats in de schaduw of op lager liggende, natte grond. De bladeren van deze plant zijn zacht en behaard.

De beukenhaag
Een beukenhaag bestaat in het rood en het groen. Je hebt dus de keuze welke kleur heg bij jouw huis en tuin past. Heb je natte grond, dan is deze haag niet geschikt voor jouw tuin. Hier kan de plant namelijk niet goed tegen. Het blad van deze haag is glimmend. In de winter verdorren de bladeren van de haag, maar ze vallen niet af. Doordat de bladeren blijven hangen, heb je nog steeds een volle haag in de winter. Als de nieuwe knoppen in het voorjaar uitlopen, worden de oude bladeren van de haag geduwd.

Over ons
Zelf aanleggen droom tuin

Ledereen droomt wel van de perfecte achter tuin, waar je lekker een glaasje wijn kunt drinken en jezelf terug kunt trekken in een leuk boek. <br/>Het aanleggen van een tuin eist veel meet en denkwerk. Houd het simpel bij het aanleggen van je eigen tuin. Het is leuk om een vijver in de achter tuin te hebben, maar dit kan veel geld kosten om aan te leggen en te onderhouden. <br/>Geen kennis over tuinen? Laat het werk dan uitvoeren door een hovenier. Er zijn hoveniers die het helemaal niet erg vinden als je meehelpt tijdens de werkzaamheden. Dit moet wel tijdig doorgegeven worden, zodat er rekening gehouden kan worden met het opstellen van de offerte. <br/>Elke tuin verdient plantjes en bomen. Deze geven de tuin een andere sfeer en uitzicht. Onder deze schaduw kun je met vrienden in de zomer BBQ'en. <br/>

Zoeken