Een bedrijfspand renoveren, hoe pak je het aan?

Een bedrijfspand renoveren, hoe pak je het aan?

Een bedrijfspand renoveren, hoe pak je het aan?

28 april 2021
 Categorie├źn:
Huis & tuin, Blog


Heb je een mooi kantoorpand gevonden, maar is er nog wel enig werk nodig voordat je hier aan de slag kunt? Het renoveren van een bedrijfspand is niet alleen een bijzondere klus, maar ook een intensieve klus. Zorg dat je dit project goed aanpakt, om zo effectief aan de slag te gaan. Ga jij voor het eerst een bedrijfspand renoveren? Lees dan gauw verder hoe je zo'n project het beste kunt aanpakken.

Vergunningen, vergunningen en nog eens vergunningen

Je kunt prachtige plannen hebben voor het pand, maar je hebt er eigenlijk vrij weinig aan zonder vergunningen. Het is belangrijk om een globaal idee te hebben van jouw project, maar dan ook zo snel mogelijk naar de gemeente te gaan voor de juiste papieren. Voor veel aanpassingen van een (historisch) pand, zijn nu eenmaal vergunningen nodig. De aanvraag kan een hoop tijd in beslag nemen, dus het is wel zo praktisch om al snel deze papieren aan te vragen. Zo verspil je geen kostbare tijd en kan de aannemer gelijk aan de slag.

Schakel hulp in

Voor het renoveren van een pand, heb je de specialistische kennis en kunde van vakmensen nodig. Schakel de hulp van een architect in om het plan op papier te zetten en zorg voor een goede aannemer om het plan te kunnen uitvoeren. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste mensen voor deze klus. Kijk bijvoorbeeld niet alleen naar het portfolio, maar ook naar de review en ervaringen van eerdere klanten. Denk verder dan alleen de bouw en schakel ook op tijd de juiste mensen in voor het interieur, elektra en de tuin. Door de professionele kijk van deze vaklui geniet jij uiteindelijk van het beste resultaat.

Weet wat je wilt

Het is belangrijk om een goed beeld voor ogen te hebben van jouw gewenste kantoorpand. Welke woonstijl wil je terugzien in het pand en waar moeten ruimtes aan voldoen? Plan afspraken bij andere kantoren om inspiratie op te doen of laat je adviseren door jouw architect. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt en meer opties om te bespreken dan je vooraf realiseert. Hoe wil je bijvoorbeeld de deuren laten sluiten en hoe zit het lichtplan van de ruimtes is elkaar? Laat je adviseren en laat je inspireren. Dit kan door professionals, maar ook online of bij partnerkantoren.

Een eigen bedrijfspand is een droom voor iedere ondernemer. Wanneer het dan zo ver is om jouw eigen bedrijfspand te renoveren, kan het nog beste een flinke klus lijken. Kies daarom voor vaklui en laat je leiden door professionals op het gebied van bouwen en interieur. Zo kun jij jouw droompand realiseren.

Over ons
Zelf aanleggen droom tuin

Ledereen droomt wel van de perfecte achter tuin, waar je lekker een glaasje wijn kunt drinken en jezelf terug kunt trekken in een leuk boek. <br/>Het aanleggen van een tuin eist veel meet en denkwerk. Houd het simpel bij het aanleggen van je eigen tuin. Het is leuk om een vijver in de achter tuin te hebben, maar dit kan veel geld kosten om aan te leggen en te onderhouden. <br/>Geen kennis over tuinen? Laat het werk dan uitvoeren door een hovenier. Er zijn hoveniers die het helemaal niet erg vinden als je meehelpt tijdens de werkzaamheden. Dit moet wel tijdig doorgegeven worden, zodat er rekening gehouden kan worden met het opstellen van de offerte. <br/>Elke tuin verdient plantjes en bomen. Deze geven de tuin een andere sfeer en uitzicht. Onder deze schaduw kun je met vrienden in de zomer BBQ'en. <br/>

Zoeken