De trap bekleden of een tapijt leggen? Kies een professionele stoffeerder!

De trap bekleden of een tapijt leggen? Kies een professionele stoffeerder!

De trap bekleden of een tapijt leggen? Kies een professionele stoffeerder!

15 maart 2021
 Categorie├źn:
Huis & tuin, Blog


Tegenwoordig zijn met stof beklede trappen, vloerbedekking en goed gestoffeerde stoelen en banken erg in trek. Dat is logisch, want stoffen en tapijten voelen comfortabel aan, zijn in allerlei soorten en stijlen verkrijgbaar en isoleren bovengemiddeld goed. Heb je plannen om nieuwe vloerbedekking of trapbekleding te gaan kopen, dan kun je dit natuurlijk zelf leggen. Toch is het verstandig om ervoor te kiezen een ervaren stoffeerder in te schakelen om dit type klussen voor jou uit te voeren. Waarom? Heel simpel: omdat een stofspecialist veel voordelen heeft!

Wat kan een stoffeerder zoal voor jou betekenen?

Zonder twijfel het grootste pluspunt van een stoffenexpert inschakelen, is het feit dat hij of zij op basis van ervaring advies op maat kan geven. Voordat je zelf een stofsoort, tapijt of een stof voor je trapbekleding gaat kopen, is het daarom raadzaam om eerst in overleg te gaan met een stoffeerder met verstand van zaken. Niet alle stoffen komen namelijk in elk type interieur goed tot hun recht. Ook is het belangrijk om te kijken welke stofsoort in je woning past. Wil je bijvoorbeeld een hoogpolig tapijt of juist een laagpolige stofsoort? Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen. Hoogpolige tapijten zijn warmer en zachter, maar moeilijker schoon te maken. Ook is een hoogpolige stofsoort niet slim om te laten leggen als je huisdieren hebt. De nagels en poten van je huisdier kunnen namelijk in de polen vast komen te zitten, waardoor je tapijt beschadigd kan raken. Een stofspecialist kan je op dit gebied goed adviseren en met je meedenken, zodat je niet het verkeerde stof of tapijt koopt. Dat zou natuurlijk zonde zijn van je geld en tijd.
Een ander voordeel van een stofspecialist is dat je deze prima kunt inschakelen als je je tapijt of de stoffen bekleding van je trap of bankstel wilt repareren. Veel mensen besluiten bij een beschadiging hun oude tapijt, bank of traptapijt eruit te slopen en weg te gooien. Maar in veel gevallen is dit echt niet nodig en kan de schade gewoon gerepareerd worden door een expert. Niet alleen is dat beter voor je eigen portefeuille - het leven is namelijk al duur genoeg -, maar ook lever je zo een bijdrage aan een beter en schoner milieu.

Veel keuze aan specialisten

Het is fijn dat er vandaag de dag erg veel experts zijn die alles weten over stofsoorten, hun voordelen en nadelen en de beste combinaties om een interieur mooi af te werken. Bij jou in de buurt is ongetwijfeld een betaalbare expert te vinden, die je op korte termijn kan helpen aan een mooiere kamer, trap of een bankstel dat er weer als nieuw uitziet!

Over ons
Zelf aanleggen droom tuin

Ledereen droomt wel van de perfecte achter tuin, waar je lekker een glaasje wijn kunt drinken en jezelf terug kunt trekken in een leuk boek. <br/>Het aanleggen van een tuin eist veel meet en denkwerk. Houd het simpel bij het aanleggen van je eigen tuin. Het is leuk om een vijver in de achter tuin te hebben, maar dit kan veel geld kosten om aan te leggen en te onderhouden. <br/>Geen kennis over tuinen? Laat het werk dan uitvoeren door een hovenier. Er zijn hoveniers die het helemaal niet erg vinden als je meehelpt tijdens de werkzaamheden. Dit moet wel tijdig doorgegeven worden, zodat er rekening gehouden kan worden met het opstellen van de offerte. <br/>Elke tuin verdient plantjes en bomen. Deze geven de tuin een andere sfeer en uitzicht. Onder deze schaduw kun je met vrienden in de zomer BBQ'en. <br/>

Zoeken