Geschikte bestrating kiezen: hoe doe je dat verstandig?

Geschikte bestrating kiezen: hoe doe je dat verstandig?

Geschikte bestrating kiezen: hoe doe je dat verstandig?

6 augustus 2020
 Categorie├źn:
Huis & tuin, Blog


Geen woning, bedrijf of kantoorpand kan zonder een kwalitatief goede bestrating. Of het nu gaat om een oprit, een tuinterras, de toegangsweg tot een bedrijfsloods of een tuinpad: een goed bestrate omgeving is van groot belang om goed en veilig bereikbaar te zijn. Zeker als je een eigen onderneming hebt, is de bestratingskwaliteit een belangrijk visitekaartje richting je omgeving, zoals klanten en zakelijke relaties. Dit klinkt allemaal erg logisch. Maar hoe kies je nu een geschikte bestratingssoort uit die past bij jouw bedrijfspand of woning?

Stel de minimale eisen vast waaraan de bestrating moet voldoen

Cruciaal bij het kiezen van een geschikte bestratingssoort, zijn de eisen waaraan deze minimaal moet voldoen om functioneel te zijn. Heb je bijvoorbeeld plannen om een sterk tuinterras of een garage-oprit aan te leggen, dan is het slim om voor een betonnen ondergrond te kiezen. Ga bij een terras hoe dan ook voor goede tuintegels. Tuinterrassen en zeker opritten van garages moeten namelijk behoorlijk veel gewicht kunnen verdragen. Door te kiezen voor beton, uiteraard goed schuin gelegd zodat het water afgevoerd wordt, dan ben je verzekerd van een stabiele en sterke ondergrond. In andere gevallen kun je natuurlijk kiezen voor ander materiaal. Populair om tuinpaden mee aan te leggen, is bijvoorbeeld natuurlijk materiaal, zoals schelpen of houtsnippers. Dit materiaal is ideaal omdat het neerslag goed afvoert, een milieuvriendelijke keuze is en ook voordelig is qua aanschaf.

Ook stijl en uitstraling zijn een punt van aandacht

Naast de puur functionele aspecten, een ondergrond moet voldoende ondersteuning bieden, spelen ook andere aandachtspunten een rol bij de keuze van geschikte bestrating. Zo zijn er veel mensen die kiezen voor een populaire bestratingssoort, namelijk het leggen van keramische tegels in de voortuin of achtertuin. Keramische tegels zien er luxueus, modern en tegelijk ook tijdloos uit en zijn daarmee geschikt voor nagenoeg elke tuin. Ook zijn ze, mits de ondergrond dan wel fundering stevig is gelegd, goed geschikt om een loungeset, eettafel en/of stoelen op te plaatsen. Ga je voor een tuin die echt opvalt en door de stijlvolle inrichting de aandacht trekt? Dan kun je overwegen om sierbestrating te (laten) leggen. Een groot voordeel van sierbestrating is de enorme keuze die er is op het gebied van vormen, kleuren en patronen. Hierdoor is het mogelijk om sierbestrating te gebruiken voor een industrieel ingerichte tuin, maar ook voor een tuin met en romantische, landelijke of juist tijdloze uitstraling.

Het belang van een goede waterafvoer

Bij het laten leggen van tuinbestrating of garagebestrating is de afvoer van regenwater een belangrijk punt van aandacht. Kies je voor een professionele bestrater zoals Hoveniersbedrijf de Colm, dan zal die ervoor zorgen dat de bestratingssoort, of het nu om beton of tegels gaat, een goede waterafvoer heeft. Zo ontstaan er geen vervelende regenplassen op je terras of garage-oprit.

Over ons
Zelf aanleggen droom tuin

Ledereen droomt wel van de perfecte achter tuin, waar je lekker een glaasje wijn kunt drinken en jezelf terug kunt trekken in een leuk boek. <br/>Het aanleggen van een tuin eist veel meet en denkwerk. Houd het simpel bij het aanleggen van je eigen tuin. Het is leuk om een vijver in de achter tuin te hebben, maar dit kan veel geld kosten om aan te leggen en te onderhouden. <br/>Geen kennis over tuinen? Laat het werk dan uitvoeren door een hovenier. Er zijn hoveniers die het helemaal niet erg vinden als je meehelpt tijdens de werkzaamheden. Dit moet wel tijdig doorgegeven worden, zodat er rekening gehouden kan worden met het opstellen van de offerte. <br/>Elke tuin verdient plantjes en bomen. Deze geven de tuin een andere sfeer en uitzicht. Onder deze schaduw kun je met vrienden in de zomer BBQ'en. <br/>

Zoeken
Categorie├źn