Een handgeweven traploper – wat zijn de voordelen?

Een handgeweven traploper – wat zijn de voordelen?

Een handgeweven traploper – wat zijn de voordelen?

20 mei 2020
 Categorieën:
Huis & tuin, Blog


De afgelopen jaren zijn traditionele traplopers weer behoorlijk populair geworden. Traplopers zijn stoffen bekledingen van trappen, die kunnen bestaan uit standaard tapijt, aluminium bedekking, een stof als wol of handgeweven materiaal. Met name de handgeweven traploper is de laatste tijd erg gewild aan het worden onder interieurdesigners en stylisten. Wat maakt een handgeweven stof als traploper gebruiken zo ideaal?

De pluspunten van een handgeweven traploper op een rijtje

Wellicht de belangrijkste reden dat de verkoopcijfers van traplopers die uit handgeweven stoffen bestaan zo toenemen, is de naturelle en authentieke uitstraling van dit soort traplopers. Een handgeweven traploper ziet er echt en natuurlijk uit. En het oog wil natuurlijk ook wat, zeker in een trappengang die veel gebruikt wordt. Handgeweven trapbekleding is, dat is een tweede pluspunt, ook vanuit praktisch oogpunt belangrijk. Zo zorgt goede handgeweven trapbekleding ervoor dat de traptreden veilig te gebruiken zijn. De kans dat je uitglijdt en van de trap valt, is met kwalitatief goede trapbekleding een stuk geringer dan op een trap met kale treden. Op de derde plaats is handgeweven trapbekleding fijn, omdat deze variant van trapbekleding zorgt voor veel extra comfort. Stel dat je in huis alleen een toilet op de benedenverdieping hebt en 's nachts je bed uit moet voor een sanitaire stop. De gang naar beneden en na het toiletbezoek terug naar boven, vaak op blote voeten, is met trapbekleding een stuk fijner en aangenamer dan op kale, koude houten treden. Een laatste, meer dan aantrekkelijk pluspunt van traplopers die handgeweven zijn, betreft de vele keuzemogelijkheden die je hebt. Qua stofsoorten (wol, linnen, katoen, microvezel) is er al veel keuze, maar ook qua kleuren, patronen en stijlen hoef je als consument niet bang te zijn dat jouw favoriete traplopers er niet zijn. Tegenwoordig is het bij specialisten zelfs mogelijk om jouw handgeweven trapbekleding op maat te laten ontwerpen en bestellen. Zo kun je, naast andere ruimtes in huis, ook jouw trap volledig personaliseren en laten aansluiten op de rest van jouw woonstijl.

Zelf leggen of dit laten uitvoeren?

Zelf de trapbekleding bevestigen is zeker een mogelijkheid als je een ervaren doe-het-zelver bent. Toch kun je handgeweven trapbekleding het beste laten ontwerpen en leggen door een betrouwbare expert. Het is namelijk belangrijk dat niet alleen de juiste stofsoorten gebruikt worden, maar ook dat de bekleding de juiste maten heeft qua lengte en breedte. Daarbij kan een specialist in handgeweven trapbekleding de traplopers ook op de juiste manier aanbrengen, zodat de bekleding strak bevestigd is. En jouw handgemaakte traploper niet na verloop van tijd los begint te raken.

Over ons
Zelf aanleggen droom tuin

Ledereen droomt wel van de perfecte achter tuin, waar je lekker een glaasje wijn kunt drinken en jezelf terug kunt trekken in een leuk boek. <br/>Het aanleggen van een tuin eist veel meet en denkwerk. Houd het simpel bij het aanleggen van je eigen tuin. Het is leuk om een vijver in de achter tuin te hebben, maar dit kan veel geld kosten om aan te leggen en te onderhouden. <br/>Geen kennis over tuinen? Laat het werk dan uitvoeren door een hovenier. Er zijn hoveniers die het helemaal niet erg vinden als je meehelpt tijdens de werkzaamheden. Dit moet wel tijdig doorgegeven worden, zodat er rekening gehouden kan worden met het opstellen van de offerte. <br/>Elke tuin verdient plantjes en bomen. Deze geven de tuin een andere sfeer en uitzicht. Onder deze schaduw kun je met vrienden in de zomer BBQ'en. <br/>

Zoeken
Categorieën