Hier moet je op letten bij het laminaatvloer kopen

Hier moet je op letten bij het laminaatvloer kopen

Hier moet je op letten bij het laminaatvloer kopen

20 maart 2020
 Categorieën:
Huis & tuin, Blog


Een vloer is echt een belangrijke basis voor jouw huis en jouw interieur. Een laminaatvloer kopen is dus een zeer belangrijke keuze voor de algehele uitstraling van jouw woning. Het kan soms nog best lastig lijken om de juiste vloer te kiezen, maar dat hoeft helemaal niet. Wij hebben namelijk een aantal punten op een rij gezet waar je op moet letten wanneer je een laminaatvloer wilt kopen. Lees gauw verder en koop altijd de juiste laminaatvloer voor jouw woning.

De kleur
Laminaat komt werkelijk in vrijwel alle kleuren en structuren. Toch zijn er veel nuances per kleur te koop. Het is voor de rest van jouw interieur van groot belang dat de kleur van de vloer een match is. Koop dus nooit zomaar een vloer zonder eerst thuis te kijken. Je mag altijd staaltjes meenemen van kleuren die je wilt proberen. Je kunt thuis bij al jouw meubels checken of deze kleur echt past.

Kwaliteit
Er is veel verschil in kwaliteit op het gebied van laminaat. Laminaat kan een erg goedkope oplossing zijn wanneer je voor een klein bedrag de vloer wilt kiezen. Toch blijft goedkoop duurkoop. Niet voor niets zijn er ook duurdere prijsklasse beschikbaar voor laminaatvloeren. Zorg dat je kiest voor kwaliteit. Niet alleen ziet jouw vloer er dan direct mooier uit, ook blijft deze vloer langer mooi. Je kunt beter één keer investeren in een duurdere laminaatvloer die lang meegaat, dan over een paar jaar opnieuw de zoektocht naar een laminaatvloer aangaan.

De ondervloer
De ondervloer is van groot belang voor het succesvol leggen van laminaat. Laminaat kan op vrijwel alle bodems worden aangelegd, maar een extra ondervloer zorgt voor een beter resultaat. Zorg dat de vloer onder het laminaat waterpas is. Zo heb je een kaarsrecht resultaat. Natuurlijk kun je ook altijd hulp van professionals inschakelen voor het plaatsen van een laminaatvloer.

De plinten
Een vloer zonder plinten, is als een pasta zonder saus. Jouw laminaatvloer is pas echt af, met nette plinten. Kies voor plinten die passen bij de kleur van het laminaat of de kleur van de muur. De hoogte en dikte van de plinten kunnen de sfeer bepalen in de woning. Woon je klein? Dan kun je het beste kiezen voor subtiele plinten.

Een laminaatvloer kopen is helemaal niet lastig. Zorg dat je weet welke kleur laminaatvloer je in huis wilt hebben, kies voor kwaliteit, maak de ondervloer gereed en werk de laminaatvloer netjes af met bijpassende plinten. Jouw woning geef je direct een frisse en nieuwe uitstraling met een nieuwe laminaatvloer.

Over ons
Zelf aanleggen droom tuin

Ledereen droomt wel van de perfecte achter tuin, waar je lekker een glaasje wijn kunt drinken en jezelf terug kunt trekken in een leuk boek. <br/>Het aanleggen van een tuin eist veel meet en denkwerk. Houd het simpel bij het aanleggen van je eigen tuin. Het is leuk om een vijver in de achter tuin te hebben, maar dit kan veel geld kosten om aan te leggen en te onderhouden. <br/>Geen kennis over tuinen? Laat het werk dan uitvoeren door een hovenier. Er zijn hoveniers die het helemaal niet erg vinden als je meehelpt tijdens de werkzaamheden. Dit moet wel tijdig doorgegeven worden, zodat er rekening gehouden kan worden met het opstellen van de offerte. <br/>Elke tuin verdient plantjes en bomen. Deze geven de tuin een andere sfeer en uitzicht. Onder deze schaduw kun je met vrienden in de zomer BBQ'en. <br/>

Zoeken
Categorieën