Zonwering: opties, voordelen & belangrijke aandachtspunten

Zonwering: opties, voordelen & belangrijke aandachtspunten

Zonwering: opties, voordelen & belangrijke aandachtspunten

4 maart 2020
 Categorieën:
Huis & tuin, Blog


Zonwering: diverse opties voor ondernemers en particulieren

Een goede en efficiënte zonwering gebruiken voor je bedrijf of woning is niet alleen praktisch, maar heeft ook de nodige stilistische en esthetische voordelen. Welk soort zonwering voor jouw bedrijfspand of huis de beste keuze is, hangt af van de eisen en verwachtingen die je hebt ten aanzien van de zonweringssoort. Er zijn diverse keuzemogelijkheden als je zonwering koopt, zowel qua buitenzonwering als binnenzonwering.

Belangrijkste soorten buitenzonwering & hun voordelen

Qua buitenzonwering zijn er vier hoofdsoorten die veel gebruikt worden. Een bekend type is het uitvalscherm. Deze zijn voordelig, gemakkelijk te bedienen en verkrijgbaar in allerlei profielen en kleuren. Een tweede mogelijkheid voor buitengebruik zijn knikarmschermen. Deze zijn met name ideaal voor gebruik op tuinterrassen en praktisch, om dat je door de horizontale knikarmen onder de schermen door kunt lopen. Elektrische rolluiken of elektrische screens zijn een derde populaire variant. Hierbij wordt het raam via een rolluik of rolscherm volledig afgesloten. Dit levert enkele interessante voordelen op. Met name de goede isolatie is een positief punt: je houdt met rolluiken de warmte binnen en kou of hitte op afstand. Dit kan je al snel tientallen tot honderden euro's per jaar opleveren aan bespaarde energiekosten. Ten slotte is de volledige afsluiting van rolluiken ideaal voor slaapkamers. Het is écht donker op de kamer, waardoor je een stuk vaster en dieper slaapt. Ten slotte is er voor de buitenzonwering nog de mogelijkheid van de markiezen. Markiezen hebben een ronde vorm en worden vaak gebruikt in combinatie met houten elementen. Ze komen vooral voor op klassieke, traditionele en oudere panden en worden als karakteristiek stijlelement ook toegepast bij villa's en hotels.

Bekende typen binnenzonwering & hun voordelen

Ben je op zoek naar binnenzonwering ofwel raamdecoratie, dan valt er ook veel te kiezen. Als liefhebber van een stijlvol interieur kun je je hart ophalen met houten lamellen. Houten lamellen zien er elegant, modern en tegelijk tijdloos gezellig uit. Ze staan bekend om hun precieze afstellingsmogelijkheid, waardoor je de hoeveelheid lichtinval exact kunt bepalen. Daarbij isoleren lamellen goed. Populair zijn ten tweede enkele of duo rolgordijnen. Met name duo rolgordijnen bieden de mogelijkheid om een goede balans tussen lichtinval en privacy te creëren. Ga je voor goedkoop, dan bieden luxaflex ofwel aluminium jaloezieën een optie, hoewel deze lastiger schoon te maken zijn dan bijvoorbeeld houten lamellen. Ten slotte kun je nog gaan voorde traditionele gordijnen. Deze zijn voordelig qua aanschaf, terwijl er ook qua keuze veel opties zijn.

Aandachtspunten bij de aankoop van geschikte zonweringssoorten

Als je een binnen- of buitenzonwering wilt kopen, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Belangrijk is of je primair voor het tegenhouden van licht gaat, voor privacy of een zonweringstype zoekt met een hoge isolatiewaarde. Maak een selectie op basis van de prioriteiten die je stelt. Een ander belangrijk aandachtspunt is de prijs-kwaliteitsverhouding. Vaak is goedkope raambekleding op langere termijn vaak duurkoop.  

Over ons
Zelf aanleggen droom tuin

Ledereen droomt wel van de perfecte achter tuin, waar je lekker een glaasje wijn kunt drinken en jezelf terug kunt trekken in een leuk boek. <br/>Het aanleggen van een tuin eist veel meet en denkwerk. Houd het simpel bij het aanleggen van je eigen tuin. Het is leuk om een vijver in de achter tuin te hebben, maar dit kan veel geld kosten om aan te leggen en te onderhouden. <br/>Geen kennis over tuinen? Laat het werk dan uitvoeren door een hovenier. Er zijn hoveniers die het helemaal niet erg vinden als je meehelpt tijdens de werkzaamheden. Dit moet wel tijdig doorgegeven worden, zodat er rekening gehouden kan worden met het opstellen van de offerte. <br/>Elke tuin verdient plantjes en bomen. Deze geven de tuin een andere sfeer en uitzicht. Onder deze schaduw kun je met vrienden in de zomer BBQ'en. <br/>

Zoeken
Categorieën