Professioneel interieurontwerp: definitie, voordelen & mogelijkheden

Professioneel interieurontwerp: definitie, voordelen & mogelijkheden

Professioneel interieurontwerp: definitie, voordelen & mogelijkheden

4 maart 2020
 Categorieën:
Huis & tuin, Blog


Wat is professioneel interieurontwerp?

Het regelen van een stijlvol, praktisch en doordacht ontwerp van interieurs is de professie van een interieurontwerper. Het ontwerpen van een interieur is niet iets was overgelaten moet worden aan een leek, maar - wil je een perfect resultaat bereiken - het werk van een opgeleide expert. Een passende definitie van de term interieurontwerp is 'de kunst en wetenschap om het interieur van een gebouw te ontwerpen en/of te verbeteren of om zo tot om een gezonde, praktische en esthetische fraaie omgeving te komen voor de mensen, particulieren of werkenden, die gebruikmaken van de betreffende ruimte'.

Verschil tussen interieurarchitect, interieurontwerper en interieurstylist

Er is een verschil tussen een interieurarchitect (ook wel binnenhuisarchitect genoemd), een interieurontwerper en een interieurstylist. Alle drie zijn dit afzonderlijke beroepen met hun eigen specialisaties. De eerstgenoemde professional, de interieurarchitect, zorgt voor de constructie van de ruimte. Hij bekijkt bijvoorbeeld hoe groot de ruimte moet worden, waar er draagmuren moeten staan en zorgt voor een technisch veilig en functioneel bouwskelet van een woning of pand. Waar de interieur- of binnenhuisarchitect gaat over het bouwplan en de technisch-functionele indeling, kijkt een interieurontwerper naar het totaalconcept van de inrichting en de uitstraling van ruimte in woningen, kantoren en bedrijven. inrichtingen moeten efficiënt en praktisch zijn, maar ook esthetisch stijlvol en als het kan gezond en duurzaam. Op dit terrein ligt de professie van de binnenhuisarchitect. Ten slotte zijn er nog de interieurstylisten. Het onderscheid met interieurontwerpers is niet heel scherp, maar doorgaans houdt een binnenhuisstylist zich vooral bezig met de stijl, uitstraling, indeling en de looks van ruimtes.

De voordelen van het inschakelen van een expert op het gebied van interieurontwerp

Het grootste voordeel van het inschakelen van een interieurontwerper is de professionele ondersteuning die je krijgt bij het realiseren van een uniek interieur. Dat kan één enkel interieur zijn dat je als particulier wilt laten bouwen, maar ook een serie bijzondere interieurs voor een woningbouwproject of de utiliteitsbouw. Het is maar net wat je wensen zijn: een interieurontwerper zorgt ervoor dat jouw dromen uitkomen. In de tweede plaats kan een interieurontwerper je stap-voor-stap begeleiden om tot het beste interieurresultaat te komen dat tegemoet komt aan jouw wensen en eisen. Hierbij wordt er gekeken naar onder meer maatwerkmeubilair, verlichting, styling, stoffering en domotica. Een goede interieurontwerper consulteert hierbij tussentijds met enige regelmaat zijn klanten, om de plannen en ontwerpen waar nodig te kunnen bijsturen voor het beste eindresultaat.

Mogelijkheden van een professionele interieurontwerper

Kies je voor een professionele interieurspecialist cq. -ontwerper, dan is alles mogelijk qua interieur ontwerp. Neem daarom contact op met een erkende en gediplomeerde interieurontwerper, die de nodige ervaring heeft. Alvast veel succes toegewenst met het (laten) ontwerpen van een interieur dat zijn gelijke niet kent.  

Over ons
Zelf aanleggen droom tuin

Ledereen droomt wel van de perfecte achter tuin, waar je lekker een glaasje wijn kunt drinken en jezelf terug kunt trekken in een leuk boek. <br/>Het aanleggen van een tuin eist veel meet en denkwerk. Houd het simpel bij het aanleggen van je eigen tuin. Het is leuk om een vijver in de achter tuin te hebben, maar dit kan veel geld kosten om aan te leggen en te onderhouden. <br/>Geen kennis over tuinen? Laat het werk dan uitvoeren door een hovenier. Er zijn hoveniers die het helemaal niet erg vinden als je meehelpt tijdens de werkzaamheden. Dit moet wel tijdig doorgegeven worden, zodat er rekening gehouden kan worden met het opstellen van de offerte. <br/>Elke tuin verdient plantjes en bomen. Deze geven de tuin een andere sfeer en uitzicht. Onder deze schaduw kun je met vrienden in de zomer BBQ'en. <br/>

Zoeken
Categorieën